top of page

Noe å finne på

Et opphold på Verftet byr på mange opplevelser for hele familien. Det er ikke noe problem å få dagene til å gå, for verken voksne eller barn - både alene og sammen. Når barna har det bra, har også vi voksne det bra. 

Kystfortet 

Det tyske kystfortet fra 2. verdenskrig er de siste årene renovert, og det er mulig å gå i flere av bunkersene og ganger under fjellet. Ta med lommelykt.

LES MER

Fisketur og krabbefangst 

Det er gode fiskemuligheter fra brygga og svabergene, men fiskestang må du ha med deg selv. Vil du fiske fra båt har vi rigler til leie.  Vi har også krabbegryte om du har krabber som skal kokes. 

Kajakktur og robåt

Å dra på tur i kajakk gir et helt annet blikk på landskapet enn fra båt. Her glir du gjennom små viker og grunner som båter ikke kan. I tillegg er det god trim. Vi leier ut både enkelt,- tandem- og barnekajakk. Liker du bedre å ro, har vi en robåt du kan bruke.

Livet i havet

Det er et yrende liv i sjøen rett under bryggene på Verftet, og tar du turen ut på svabergene finner du enda mer spennende. Lurer du på hva du har funnet, kan vi anbefale en egen app fra Fiskeridirektoratet, som heter Fritidsfiske, eller appen Strandkanten fra UiS.

Klatrevegg

Rett bak Verftet er det laget en flott klatrevegg og en buldrevegg. Her kan du ordne deg selv på eget ansvar. Veggen passer godt for både barn og voksne.

Snorkling

Ingenting er som å studere livet i havet fra fiskens perspektiv. Området på Verftet er flott for å øve seg, mens det er fantastiske langs svabergene rett utenfor Verftet.   

Bading 

Bademulighetene er mange, både på Verftet og i nærområdet. På Verftet er det en egen liten sandstrand. Her er det mulig både å bade og å fange sandkrabber for de minste. I Olavsundet er det et flott friluftsområde med to strender, grillplasser og gressbakker. Friområdet ligger på andre siden av øya for Verftet og det går en egen sti fra Verftet til Olavsundet.

Flotte friområder 

Går du kyststien fra Verftet kommer du til Olavssundet. Dette er et flott friområdet med flere sandstrender, gressplener og brygger. Pakk en nistekurv og kos deg noen timer her om vinden blåser på Verftet. Du kan også låne båt på Verftet og ta en utflukt til en av holmene.

Nyt dagen og kvelden

Du trenger jo heller ikke å gjøre all verdens. Det går fint an å bare nyte solnedgangen på fellesområdet på fjellet bak Verkstedbygget.

Opplevelser i nærheten

Fastlandet ligger kun en liten båttur unna, og det er mange aktiviteter i nærheten. Vi vet at mange av våre gjester besøker Kristiansand dyre- og fritidspark. Men mange tar også turen til Evje for å rafte i elva, kjøre go-cart eller å besøke mineralparken og klatreskogen. Andre tar gjerne en tur til Lindesnes fyr, som er landets sydligste punkt eller en dag i småbyen Mandal eller storbyen Kristiansand.

Båtutleie

Ønsker du å leie båt under oppholdet, kan vår samarbeidspartner tilby 15 fots Pioneer med motor. Ta kontakt med Falco Boats AS v/ Vidar Borø.

Telefon: 992 03 770

Epost: falco@live.no

bottom of page