Ting å gjøre

Et opphold på Verftet byr på mange opplevelser for hele familien. Det er ikke noe problem å få dagene til å gå, og det er lite trafikk på vårt gratis wifi. Vi ser at barn og unge synes det er gøyere å gjøre noe ute med nye bekjentskaper enn å sitte inne med nettbrett. Når barna har det bra, har også vi voksne det bra. 

Kystfortet 

Det tyske kystfortet fra 2. verdenskrig er de siste årene renovert, og det er mulig å gå i flere av bunkersene og ganger under fjellet. Lommelykt låner du av oss.

Fisketur og krabbefangst 

Vi har utstyr til låns og leie til både fisketur eller for å grave krabber. Foretrekker du å sette teiner har vi utstyr også til det. Vi har også krabbegryte og røykeovn når fangsten skal tilberedes. Trenger du båt under oppholdet kan du leie hos oss.

Livet i havet

Det er et yrende liv i sjøen rett under bryggene på Verftet, og tar du turen ut på svabergene finner du enda mer spennende. Lurer du på hva du har funnet, kan vi anbefale en egen app fra Fiskeridirektoratet, som heter Fritidsfiske, eller appen Strandkanten fra UiS.

Klatrevegg

Rett bak Verftet er det laget en flott klatrevegg og en buldrevegg. Her kan du ordne deg selv på eget ansvar, men vi organiserer også klatring under oppsyn for uerfarne klatrere. Veggen passer godt for både barn og voksne.

Bading 

Bademulighetene er mange, både på Verftet og i nærområdet. På Verftet er det en egen liten sandstrand. Her er det mulig både å bade og å fange sandkrabber for de minste. I Olavsundet er det et flott friluftsområde med to strender, grillplasser og gressbakker. Friområdet ligger på andre siden av øya for Verftet og det går en egen sti fra Verftet til Olavsundet.

Flotte friområder 

Går du kyststien fra Verftet kommer du til Olavssundet. Dette er et flott friområdet med flere sandstrender, gressplener og brygger. Pakk en nistekurv og kos deg noen timer her om vinden blåser på Verftet. Du kan også låne båt på Verftet og ta en utflukt til en av holmene.

Kajakktur og robåt

Å dra på tur i kajakk gir et helt annet blikk på landskapet enn fra båt. Her glir du gjennom små viker og grunner som båter ikke kan. I tillegg er det god trim. Vi leier ut både enkelt,- tandem- og barnekajakk. Liker du bedre å ro, har vi en robåt du kan bruke.

Snorkling

Ingenting er som å studere livet i havet fra fiskens perspektiv. Området på Verftet er flott for å øve seg, mens det er fantastiske langs svabergene rett utenfor Verftet.   

Nyt dagen og kvelden

Du trenger jo heller ikke å gjøre all verdens. Det går fint an å bare nyte solnedgangen på fellesområdet på fjellet bak Verkstedbygget.

Det er mulig å leie ulike typer båt under oppholdet. Pioner 15 fot med 15 hk og Hasle Summerfun med 9,9 er noen av båtene du kan leie for en kortere eller lengre periode. Ta kontakt med oss for pris.

BÅTUTLEIE

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • TripAdvisor - White Circle

Verftet i Ny-Hellesund

 
975 46 016 | verftet@nyhellesund.com
 
Denne sesongen er det dessverre ikke café på Verftet. 

© 2015 by Ny-Hellesund Utleie as. Proudly created with Wix.com