top of page

Verftet

 

Verftet ligger på Kapelløya i Ny-Hellesund og består av 19 moderne utleieleiligheter, restaurant, utekafe og møtelokaler. 

 

Verftet er bygget på grunnen til det gamle Bentsen&Sønner Slipp og Mek.verksted. Her ble det i 99 år bygget og vedlikeholdt båter før det ble lagt ned i 2008.

 

Men familiens virksomhet på stedet videreføres gjennom Hanne Bentsen. Hun er datter av verftets siste eier, Jan Erik Bentsen, og driver utleievirksomheten av ferieleiligheter og møtelokaler.

 

Anlegget er tegnet med modell i det gamle verkstedet. Arkitekten bak Verftet er Tor Linge Tønnesen i Strek Arkitekter, og utformingen er gjort i nært samarbeid med fylkeskonservatoren. Kunstneren Per Fronth, blant annet kjent for diplomet til Nobels Fredspris, har gitt både leiligheter og fellesområder en kunstnerisk utsmykning. Verftet vant Byggeskikkprisen for Kristiansand og omegn i 2014.

 

Av byggene på Verftet skiller ett seg særskilt ut. Det eneste byggverket som ble stående igjen da de gamle bygningene ble revet, var den 50m3 store tanken for solarolje. Under ledelse av Per Fronth er tanken ombygget til en leilighet som det kun finnes én av sitt slag. Denne er det også mulig å leie, og er en helt spesiell suite. 

Eget program på NRK

NRK fulgte byggeprosessen fra skipsverft til gjestgiveri. Innslaget "Folk - En smak av skjærgård" er vist flere ganger på TV, og du kan se det ved å klikke her. 

Bilder fra det gamle verftet

Klikk på bildene til høyre for å se bilder fra det gamle Bentsen&Sønner Slipp og mek. verksted.

 

Vi anbefaler også bildene til de to fotografene Jon-Petter Thorsen og Arnfinn Haaverstad som tok bilder fra driften på det gamle verftet de siste månedene før det ble lagt ned i 2008.

 

SE BILDENE TIL JON-PETTER THORSEN HER

 

2019-07-06 20.53.37.jpg

Ny-Hellesund

Ny-Hellesund er en fredet uthavn i Søgnes skjærgård, like vest for Kristiansand. I tidligere tider var Ny-Hellesund et sentralt sted for skipstrafikken langs kysten og hadde på sitt meste over 100 fastboende med skole, butikk, losstasjon, tollstasjon og et kongelig privilegert gjestgiveri. På bildet ser du "Havbukta", dikteren Vilhelm Krags hjem.

 

I dag er Ny-Hellesund landets første fredede uthavn, og er et yndet stoppested for båtfolket. Øygruppa har flotte friområder, fiskemuligheter, badeplasser og mulighet for flotte turer både på land og til sjøs i den typiske sørlandsskjærgården. 

bottom of page