"Kunsten kan ofte bidra til å sette våre liv i et nytt perspektiv. Den kjenner heller ingen grenser; min intensjon er at det grensesprengende skal være en ingrediens man benytter seg av når Verftet i Ny-Hellesund i sin nye drakt tar form og blir gitt fornyet innhold i årene som kommer. Jeg vil at Verftet blir et rom i oss hvor kontemporære idéer innenfor forskjellige kunst og kultur-disipliner kan oppleves av besøkende fra hele verden. Jeg ser for meg fortsettelsen av en kultursti helt ute i havgapet med skulpturpark skapt av internasjonale kunstnere i møtet med det himmelrommet Ny-Hellesund har lagt seg under. Jeg ønsker bare å begrenses av en ydmyk holdning til det unike Ny-Hellesund som bor i meg

Per Fronth, f:1963, norsk billedkunstner. Fronths arbeider er i de permanente samlingene til bl. a. Museum of Modern Art, Wakayama, Japan, Biblioteque Nationale, Paris, Sørlandet Kunstmuseum såvel som i en rekke private og offentlige samlinger som Sting & Trudie Styler og tidligere amerikanske vise-president Al Gore, NHO, Ekebergrestauranten, NATO og MGM Grand, Las Vegas.

Fronth´s historiefortellinger fokuserer ofte på de utfordrende aspekter ved den menneskelige natur. Han har produsert mange kontroversielle - og likevel suksessrike utstillinger; som Xingu Chronicles, (New York,1998), som omhandlet regnskogfolkets kamp for egne rettigheter i Amazonas, Brazil, BLOODLINES, (London 2000) som tok for seg den nå forbudte revejakten i England med Prince Charles - og suksessen i 2009, Theatre of War, som setter søkelyset på norske kampstyrker som Demokratiets Soldater i krigsherjede Afghanistan.

Per Fronth arbeider med fotografi som sitt rå-materiale; han skaper fotografi som maleri - hvor den virkeligheten fotografiet gjengir kun er en komponent av i tilblivelsen og forståelsen av verkene hans - med det resultat at hans kunst er en uvanlig stemme på den kontemporære kunstscene. Fronth arbeider i store formater og har i de siste år konsentrert seg om monumentale bestillingsverk

I 2009 ble Per Fronth utnevnt til Nobel Kunstner - og ble selektert til å lage Diplomet til Nobels Fredspris som samme år ble tildelt til den amerikanske presidenten Barack Obama. Fronth er første fotografiske kunstner som har mottatt tittelen.

Per Fronth er en prisbelønt film regissør. I tillegg til å ha vunnet flere priser som PDN Grand Prize og ShortFilmsInternational, New York, har hans kortfilmer Ode to a Hunter " ( 2000) og Godiva (2001) blitt invitert inn i de offisielle programene til Berlin, Toronto og Sundance filmfestivaler.

Les mer på www.perfronth.com

bookingbanner.png

Tripadvisor

facebook_banner.jpg